Nyomtatás
alap vadasznapAlap – Üdvözlet a vadásznak, tisztelet a vadnak! – így hangzott szombaton a köszöntő a jubileumi, 25. Fejér megyei vadásznapon.

A vadásznap nyitányaként terítékre kísérték az őzbakot, majd a Bakony Vadászkürt Egylet előadásában felcsendült a vadászhimnusz.

A gondoskodás minden vadász alapvető kötelezettsége: óvni a vadat, annak természetes élőhelyét, mindez nem más, mint a vadgazdálkodás – hangsúlyozták a szónokok.

A megyei vadásznap hagyományőrző rendezvényét 25. alkalommal rendezték meg Fejérben, Alapon pedig harmadik alkalommal.

A vadászünnepen köszöntőt mondott Varga Gábor országgyűlési képviselő, Oláh Csaba, a Vadászati Kulturális Egyesület elnöke és Pechtol Lajos, az Országos Magyar Vadászkamara Fejér megyei titkára.

A vadásznapi áldást Mészáros János címzetes apát celebrálta, majd kitüntetéseket adott át Fűrész Attila, az Országos Magyar Vadászkamara Fejér megyei területi szervezetének elnöke és Méhes Lajos, a vadásznap házigazdája, a Sárréti Egyetértés Vadásztársaság és a Fejér Megyei Vadászszövetség elnöke.

A Nimród-érem kitüntetettjei: Könczöl Péter, Képli József, Simon László. A Magyar Vadászatért Érdemérmet Szabó János vehette át. Gróf Nádasdy Ferenc Emlékplakett kitüntetésben részesült a Vajal Vadásztársaság. A Vadászkamara ezüstérmét Takács Tibor, Tamás Antal és Sénik István kapta. A Hubertus Kereszt ezüst fokozatát Lökös István és Kaszás József vette át. A hivatásos vadászok versenyén elért eredménye alapján tárgyjutalomban részesült Házi Gergely.

Az ünnepség a vadászház emlékfalánál koszorúzással folytatódott. A vadfőző verseny Sági Szilárd mesterszakács közreműködésével zajlott, a színpadon zenés, táncos produkciók, koncertek követték egymást.

További képek itt!

Forrás: Feol