Nyomtatás
felkészültek a vad téli etetéséreA Taeg Zrt.-nél is felkészülnek a vad téli etetésére. A gímbikák vadászata után a trófeabírálaton ötvenöt érmet oszthattak ki. Lezárult a gímbikavadászat dandárja a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. Síkvidéki Erdészeténél. Az ősz folyamán elejtett kilencven darab gímszarvasbika trófeájának átlagsúlya több mint hat kilogramm volt. Emellett ötvenöt érmet oszthattak ki, ez pedig meghaladja az elejtett vad hatvan százalékát.
Kiss József vezérigazgató-helyettes kiemelte, hogy az elmúlt években nemcsak az elejtett bikák darabszáma, de a terítékre hozott trófeák átlagsúlya és az érmes minősítésű trófeák aránya is emelkedett.

A vadgazdálkodás területén azonban nem áll meg az élet. Az eredmények értékelése mellett ennek a mostani időszaknak a fő feladata a téli vadetetéshez szükséges takarmányok betakarítása és betárolása. Szemestakarmányból búzát, kukoricát tárolnak be, lédús takarmányból pedig cukorrépával, marharépával és saját termelésű kukoricából készített silóval készülnek a télre. Az úgynevezett vadföld-gazdálkodásban az őszi vetések mellett kiemelt feladat a következő évi termést megalapozó, őszi mélyszántások elvégzése.

Forrás: Kisalföld