Nyomtatás
Egy éves lett az Alkony Vadászmagazin! Köszönjük minden kedves olvasónknak a kitartó figyelmet, amit a magazinnak szentel/szentelt. Szerkesztőségük tagjai továbbra is azon dolgoznak, hogy minél érdekesebb cikkeket olvashassanak.

A magazin árát a december-januári számtól 100 Ft-al kellett emelnünk megértésüket előre is köszönjük, így ezentúl a magazin fogyasztói ára 750 Ft, előfizetőknek pedig 650 Ft. Előfizethetnek weboldalunkon és a postahivatalokban. Régebbi számainkat hamarosan megrendelhetik a weboldalunkon keresztül. A magazin megvásárolható a Relay és inmedio üzletekben, a pavilonhálózatban és a postahivatalokban. A Colorinterpress Kft. jóvoltából Szerbiában, Szlovákiában és Romániában is elérhető a lap. A cégnél érdeklődhetnek előfizetés és vásárlási igény esetén.

Ajándékozzon a vadászat és természet iránt érdeklődő szeretteinek, ismerőseinek Alkony Vadászmagazin előfizetést.

Az Alkony Vadászmagazin első alkalommal járt, Kárpátalján, Ukrajna területén, ahol a Viski vadászok magyarországi mintára szeretnék átvenni a vadgazdálkodást, hogy területeiken trófeás vadra lehessen vadászni. A Vidékfejlesztési Minisztérium támogatásával jött létre az „oktatóhét”, amelyen a magyarországi vadgazdálkodás gyakorlati részeinek ismeretanyagát Vinnai Attila adta át, a Szabolcs- Szatmár-Bereg Megyei Hivatásos vadász szekció alelnöke.

„Célkeresztben az apróvad”, címmel készítettünk interjút Szabó Ferenccel a Vidékfejlesztési Minisztérium erdészeti- vadászati- halászati főosztály, főosztályvezető helyettesével.

130 éves az ország első erdészeti iskolája, Zemankó Anikó, „Ahol a fák is mesélnek”, címmel írt e jeles napról.

„Őszi vadászélmény”, címmel állandó szakújságírónk egy hajtásról számol be a Hortobágy- Berettyó melletti pusztákról.

„Kérem, ne mondják rám, hogy sportvadász” címmel olvashatnak, egy sokat vitatott szóösszetételről.

A „Nagyvilágból” című rovatunkat, Vidákovics Alexandra állította össze és fordította. Elsőként a siketfajddal foglalkozik Skóciából. A Nemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács 2014-re fotópályázatot írt ki, melynek témája „Elképesztő élővilág”, díjátadására 2014. április 26-án kerül sor Milánóban. A díjazás 250-1000 Euró között mozog. Benyújtási határidő 2013. december 31.
A rókavadászattal kapcsolatos törvények újragondolását szorgalmazzák a farmerek Angliában, a legújabb kutatások alapján pedig kiderült, a denevérektől származhat a SARS vírus. A rovat zárásaképpen a Nemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács (CIC) trófeabírálati rendszeréről olvashatnak.

2014. február 13-án újra nyitja kapuit a FEHOVA. A magazinban, ahogy tavaly is, található egy kupon, melynek kitöltése kedvezményes belépőjegy megvásárlásra jogosít.

A Safari Club International pályázatot hirdet „Ifjú vadászíró” címmel 3 korcsoportban, a díjátadó a 2014. évi FEHOVA kiállításon lesz megtartva, beküldési határidő 2014. február 5.

Vadászkutya rovatunkban az évzáró CACIB és kvalifikációs verseny a téma, mely Komáromban volt megtartva október 19-20-án, Korózs András a MEOE elnöke összefoglalja az elmúlt esztendőt, és betekintést enged a 2014-es év terveibe is.

Közlekedjünk rovatunkban találkozhatnak a 2012-ben ráncfelvarráson átesett Mitsubishi L200 Pick-Up-al, és láthatnak fotót a 2013-ban Genfben bemutatott jövő Mitsubishijéről.

Állandó szakírónk, Németh Balázs a Magyar Elöltöltő Fegyveres Lövészek és vadászok szövetségének elnöke arról ír, hogy már lehetséges a vadászat elöltöltő fegyverrel, Magyarországon egy kutatási célú program keretében, amelyet a Pest Megyei Kormányhivatal Földművelési Igazgatóságának vadászati-halászati osztálya adott ki, 2014. február 28-ig, az Ipoly Erdő Zrt. 13-570410-134 kódszámú vadászterületének természetvédelmi oltalom alá nem eső részére.

Az Újdonságok rovatot szakíróink Kovács László és Tógyer Imre állították össze.

Kovács László Bűvös kaliber címmel egy 7X65R Brenneke típusú lőszerről ír. A továbbiakban is az ő tollából olvashatunk egy fegyvertesztet Különös vadászfegyver címmel, mely egy 1895 kengyelkulcsos Winchesterről szól.

Gasztonyi Dániel mestersolymász a hibrid és tájidegen solymászmadarak természetvédelmi kockázatáról ír.

In Memorian Páll Endre, mindenki Bandi bácsija, 1923-ban született és 2013-ban hunyt el. Kovács László tollából olvashatják a megemlékezést.

Természetvédelmi rovatunkban a ragadozó madárfajaink védelmére hívják fel a figyelmet a Herman Ottó Természetvédelmi Kör munkatársai.