Nyomtatás
Október-novemberi számunk Vadászat rovatában Gazdag József Gömöri Bikák című cikkében egy élményekkel teli vadászat történetét olvashatják.

A portréban Tóth Kálmánt ismerhetik meg kicsit közelebbről, olvashatnak benne vendéglátó ipari múltjáról és, hogy hogyan került közel hozzá a vadászat.

A Nagyvilágból érdekes cikkeket hozott önöknek Rónay Vera, elsőként az idén 90 éves Állategészségügyi Világszervezet munkáját ismerhetik meg kicsit közelebbről. A folytatásban Észak-Karolinában nemrég betiltották a prérifarkas vadászatot mert egy vadász véletlenül egy újrahonosított vörös farkast lőtt le. Vlagyimir Putyin engedett szabadon egy tigrist mely nemrég Kínában került elő a nyakában lévő nyomkövető segítségével.

Muskéta rovatunkban Kovács László egy érdekes felhívással fordul Önökhöz szavazhatnak különböző fegyverekre, a szavazataikat beküldők között értékes könyvnyereményeket sorsolunk ki. Univerzális nagykaliber című cikkében a .350 Rigby Magnumról olvashatnak megosztja tapasztalatait a kaliberrel kapcsolatban, és, hogy miért is hívják univerzális nagykalibernek. Tógyer Imre folytatja cikksorozatát ezúttal a Precíziós és nagytávolságú versenyekről. Újdonságok rovatunkban olvashatnak az új Tikka T3 CTR-ről, mivel ünnepel az idén 150 éves Mannlicher, a NIKON kiadta az ACULON W10 sorozatát melyet divatos megjelenésével széles spektrumot céloz. Esik szó többek között olcsó esőpuskáról, Weaver újdonságról meghökkentő elöltöltőről, és csőnehéz Sauer-ről. Németh Balázs a Muskéta rovaton belül két új elöltöltős Pedersolit mutat be a Traditional Hawken .54 és .50 kovás és a Traditional Hawken .54 és .50 csappantyúst. A továbbiakban az elöltöltő fegyveres vadászatok kedvelői egy felhívással találkozhatnak hogyan miként tesztelhetik elöltöltős fegyvereiket vadászati körülmények között egy kutatási programnak köszönhetően. Skandináv golyós vadászpuska evolúció csúcsa? ebből a címből nem sok derül ki de az olvasók ebből a cikkből megtudhatják milyen típusról is van szó, valamint az író a tapasztalatait is megosztja.
 
Ha hőkamera vásárláson gondolkodnak következő cikkünkből kiderül mire érdemes odafigyelni vásárlás előtt.

Gasztonyi Dániel a tollas kártevők között segít eligazodni, és rávilágít, hogy, miként orvosolhatjuk az általuk okozott problémákat.

Természetvédelmi rovatunkban egy olyan madarat ismerhetnek meg, amely kiemelt figyelmet érdemel, hisz nagyon kevés példány él már csak belőle az országban, ő pedig nem más mint a Cigány réce, ezen túl megismerhetik a mezőgazdasági területeink ragadozó madarait és, hogy mennyire hasznos munkát is végeznek.

Újra találkozhatnak a Művészek a vadászatban rovattal – ezúttal Fazekas József munkásságát és a késes szakmában elért sikereit, érdemeit ismerhetik meg.

A gasztronómiai rovatunkban izgalmas ételekkel és ízekkel találkozhatnak. Kapalló G. Gyula elkészíti a Diana carbonarát és egy szarvas kolbász elkészítésének fortélyaiba is beavat, ezen túlmenően az erdésznyárs és a fűszeres sütőtökös pite elkészítését is megtalálják a receptjei között.

Muskéta rovatunkban Kovács László egy érdekes felhívással fordul Önökhöz szavazhatnak különböző fegyverekre, a szavazataikat beküldők között értékes könyvnyereményeket sorsolunk ki. Szavazataikat itt adhatják le.