Nyomtatás
lorist1Újvidéken szeptember 28-án nyitja meg kapuit az 54. Vadászati és Horgászati Kiállítás és Vásár. A LORIST Szerbia egyik legnagyobb és méltán az egyik leghíresebb megmutatkozása.

A kiállítás alig három hét múlva nyílik, de déli szomszédaink már megkezdték a standok építését. Szerbia egyik legdinamikusabban növekvő városában öt napig, reggel tíz órától, este hét óráig látogatható a „LORIST”. A magyar-szerb határtól az alig 100 kilométerre fekvő Újvidékre végig autópálya vezet, mindössze csak a fizető kapuknál kell lassítani, ahol dinárral és bankkártyával egyaránt fizethetünk. A magyar állampolgárok, – a magyar-szerb megállapodások értelmében, – személyigazolvánnyal is beutazhatnak Szerbiába.

Az 54. Nemzetközi Vadászati és Horgászati Vásáron a sportvadászat és horgászat alap- és kiegészítő felszereléseinek minden jelentős képviselője, importőre és márkája képviselteti magát. A kiállítás menedzsere, Slobodanka Žikić az Agro Jager Newsnak kiemelte, hogy a rendezvény évek óta Délkelet-Európa legfontosabb kiállításai közé tartozik. Elhelyezkedése miatt szívesen látogatnak el és találkoznak Újvidéken a vadászok és a horgászok.

Az Újvidéki Vásár azonban kiváló üzleti környezetet biztosít az üzletkötéshez, az értékesítéshez és a kapcsolatteremtéshez. Szerbiában megközelítőleg 80 000 vadászt regisztráltak a kamarák. A város szívében elhelyezkedő vásár parkolási lehetőségei jól kiépítettek, de a város turisztikai látványosságai is nagyon kedvezőek.

A Vadászati és Horgászvásár központi szegmense természetesen a vadászati és horgászati kiegészítők és felszerelések kínálata lesz, és várhatóan terepjárók kiállításával és kisállat bemutatóval is találkozhatunk.

A rendezvény öt napja alatt színes kísérő rendezvényekkel gazdagítják a látványosságokat, amelyek között a legkisebbeknek is kedveskednek – tájékoztatta lapunkat Dejan Dzakula, a Lov is jos ponesto főszerkesztője és a Szent Hubertusz Vadász Klub elnöke.

lorist2

Persze a vadászfegyverek mellett, lőszereket, vadászati kiegészítőket, felszereléseket, ruházatot és lábbeliket is lehet megvásárolni. A horgászati kiegészítők, felszerelések, ruházat és lábbelik szintén nagy területet foglalnak el. Szerbiában egyébként nagy hagyományai vannak a kempingezésnek, így ezekhez a felszerelésekhez is hozzá lehet jutni – tette hozzá Slobodanka Žikić, az 54. LORIST – Vadászati és horgászati kiállítás menedzsere.

Szerbiában nemzeti hagyomány a vadászat, de kifejezetten nagy energiákat fordítanak a természetvédelmi területek megőrzésére, amelyek szintén bemutatkoznak a vásáron. A kiállításon jelen lesznek a vadvédelemmel és halállomány fenntartásával foglalkozó intézmények, a szakmai szövetségek, továbbá a tudományos és oktatási intézmények illetve a városi, tartományi és köztársasági intézmények is képviseltetik magukat.

Forrás: Agrojager