Nyomtatás
kőszáli bakokEgyedülálló szoborkompozíciókat avattak pénteken a Helikon kastély Vadászati Múzeumának parkjában, s festménykiállítást nyitottak a Széchenyi-Kittenberger emlékszobában.

Pálinkás Róbert, a kastélymúzeum igazgatója, a megyei vadász szövetség elnöke köszöntője után dr. Kun Edit, a Nimród vadászújság lapigazgatója méltatva az alkotásokat, azok készítőit. A Kőszáli bakok harca címűt Hídvégi Béla álmodta meg, s Farkas Pál készítette el.

A szobor a hegyi vadászat szépségén túl hűen tükrözi az ahhoz szükséges bátorságot, szabadságot és erőt. Hídvégi Bélát - akinek trófeáit a múzeumban láthatók - Magyar Vadászati Örökség elismeréssel tüntették ki. Megtudtuk: a gyűjtemény jóvoltából hamarosan bővül, elefánt, jegesmedve és egyéb trófeák érkeznek az intézménybe. A szoborparkban helyezték el László Péter: Őzek című bronzszobrát is, mely restaurálás után Lakatos Ferenc támogatásával Budapestről került ide.

A Széchenyi-Kittenberger szobában Szamosközi Antal önálló, időszaki festménykiállítása nyílt meg a falakon a természetkedvelő alkotó mintegy félszáz, kimondottan vadászati témájú képével.

Forrás: Zalai Hírlap