Nyomtatás
mikulásvonatIsmét jár a mikulásvonat Miskolcról Lillafüredre és vissza.
A Diósgyőrért Közhasznú Alapítvány november 29-én az Északerdő Zrt.-vel közösen immár tizedik alkalommal indítja útjára a Diósgyőri Mikulásvonatot a lillafüredi mesebirodalmába, ahol egy interaktív mesejáték keretében a Mikulással is találkozhatnak a kicsik. Lillafüreden a gyermekek ismét találkozhatnak meseország lakóival, Süsüvel, a Százholdas Pagony hőseivel, Aprajafalva törpjeivel, az erdő orvosával, Doktor Bubóval, valamint a jubileumi, 10. mikulásvonat új meglepetésszereplőivel, Pinokkióval, a nagy zöld ogréval, Shrekkel, Fionával és a cserfes Szamárral is.

Az egyórás játék végén a zenélő kincsesládából mindenki megkaphatja a várva várt csomagot, majd a krampuszokkal együtt visszautaznak Miskolcra.

A programot az alapítvány elsősorban a tíz év alattiak számára találta ki, de a feldíszített vonat, valamint a környezet a szülők és a kísérők részére is kellemes kikapcsolódást nyújt.

A szervezők tájékoztatása szerint a Diósgyőri Mikulásvonat kívül-belül feldíszített, este kivilágított kocsijaiban jelmezbe öltözött szereplők várják a gyermekeket.

Az elmúlt kilenc évben csaknem 115 ezren szálltak fel a vonatra, közülük több mint 81 ezer volt a gyermek.