Nyomtatás
2015. június 19-21 között a VADEX Zrt. szervezésében rendezték meg a XIX. Nemzetközi Erdészeti és Faipari Sportnapokat. Már az előzetes regisztráció során is kiderült, hogy óriási az érdeklődés a rendezvény iránt.
Végül a 2014-eshez képest másfélszeresére növekedett az induló résztvevők száma. Az erdőgazdálkodás és faipar területén dolgozó munkatársak közel 800 fővel képviselték a szakmát Magyarországról és a Kárpát-medence országaiból.

“Az erdészek, az erdészet hagyományőrzése egy hihetetlen kincs, egy rendkívüli nemzeti érték.


A rendezvényt ünnepélyes keretek között a Székesfehérvári Bregyó Spotközpontban Dr. Fazekas Sándor földművelődésügyi miniszter nyitotta meg, a tizenkét számban induló sportoló és az őket kísérő előtt: – “Az erdészek, az erdészet hagyományőrzése egy hihetetlen kincs, egy rendkívüli nemzeti érték. Vigyáznak erdeinkre, azokra a természeti kincsekre, amelyeket az erdők rejtenek. Megjelenítenek egy olyan kultúrát, és műveltséget, amely 1100 évre tekint vissza. Elég arra gondolni, hogy régen minden foglalkozásnak saját ruházata volt, így az erdészeké is meg volt, és ma is meg van.

Egy ilyen rendezvény alapvetően a sportról szól…

Láthatjuk, hogy a hagyományőrzés ebben is megnyilvánul. Örülök annak, hogy a mostani, a XIX. Erdészeti és Faipari Dolgozók Sportnapja ebbe a hagyományba illeszkedik, és erősíti a közösséget! Egy ilyen rendezvény alapvetően a sportról szól, de megjelenik benne a szórakozás, a szabadidő eltöltés, és a kötetlen beszélgetés is a szakmai munkáról. Itt mindenki a fával, az erdővel foglalkozik, így ez utóbbi teljesen természetes. “
Műsorajánló - kép - 07.19-i adás

A XIX. Erdészeti és Faipari Dolgozók Sportnapja a hagyományba illeszkedik, és erősíti a közösséget!

Filmünket 2015. július 19-én, vasárnap 11 órakor láthatják Nézőink a HAZAI VADÁSZ TV Magazinban, az ECHO TV csatornán!

Forrás: Fhmag