Nyomtatás

A népi hagyomány szerint február 2-án a téli álmából ébredő medve kijön a barlangjából, ha napos időt talál és meglátja az árnyékát, akkor visszabújik aludni, mert még hosszú lesz a tél.


Viszont, ha a medve borús időre ébred, úgy a mancsaival kitörli az álmot a szemeiből és nem megy vissza a barlangjába, hanem elindul táplálék után, tehát hamarosan vége a télnek, közeleg a tavasz. Vajon a Budakeszi Vadaspark két mackója Móric és Vackor meglátja az árnyékát?
A Medve – les Napon minden kiderül, ahol izgalmas programokkal várjuk a látogatókat, elsősorban iskolás, óvodás csoportokat!

Röviden a programról:

A csoport(ok) érkezését követően felmegyünk a medvékhez. Útközben a gyerekek fákra kirakott medve lábnyomok után kutathatnak. Móric és Vackor kifutójánál rövid, ismeretterjesztő előadást tartunk, majd megnézünk egy igazi medve lábnyomot. Ezek után a látogatók elől elzárt területre lépünk ahol a gyerekek egy rövid mesés akadálypálya teljesítését követően mézet kóstolhatnak!

A Medve-les Nap programján a részvétel ingyenes, csak a belépő árát kell kifizetni. Az általános iskolás és óvodás csoportoknak előzetes bejelentkezés szükséges!

Forrás: Pilisi Parkerdő Zrt.