Nyomtatás
A „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozat 2017-ben a 14. évadára készül.
Fő célja az erdő és a zene – a művészetek erejével a környezettudatos életvitel irányába mozdítani a rendezvény résztvevőit.
Idén három térségben jelentkezik a „Muzsikál az erdő”. Az év első eseménye a „Muzsikál az erdő” a Hírös Városban 3 napos programfolyama május 26 – 28. között kerül megrendezésre Kecskemét közelében, a Nyíri erdőben, valamint Lakitelek - Tőserdőn. Az év legnagyobb eseményét a „Muzsikál az erdő” – Mátrai Művészeti Napok 9 napos programsorozatát július 1-e és július 9-e között rendezik. Ősszel pedig a „Muzsikál az erdő” a Körösök völgyében október 29-e és október 1-e között Gyula térségében, Gyula – Városerdőn, valamint Nagyvárad közelében szerveződik. A rendezvény 2016-ban vált először határokon átnyúlóvá, idén is terveznek határon túli rendezvényt, valamint fellépési lehetőséget biztosítanak határon túli művészek számára az itthoni rendezvényeiken.

Hűek maradnak hagyományos szervezési elveikhez: a család valamennyi tagja talál számára vonzó és tartalmas feltöltődési lehetőséget. Várják a régi ismerőseiket és az újonnan bekapcsolódó érdeklődőket ingyenes programjaikra. A Príma Díjas és Nógrádikum Díjas rendezvény valamennyi napján lélekben felkészülnek a szakvezetéses erdei séta során a klasszikus zenei és a népzenei erdei koncertekre, ahol országos, sőt világhírű előadóművészek és a helybéli művészeti élet kiválóságai nyújtanak egyszeri, megismételhetetlen erdei koncertélményt. Nem marad el az erdei sport, a színvonalas zenei és kézműves gyermekprogram, a helyi termelők bemutatkozása. Megismerkedhetnek a fenntartható gazdálkodás példáival, valamint tudományos ismeretterjesztő előadásokon bővíthetik tudásukat az erdő és a természetvédelem témakörében. A természethez kötődő képzőművészeti kiállítások, a „Muzsikál az erdő”-s pályázatok is – fotó, képzőművészet, irodalom és gyermekrajz - a rendezvény oszlopos tagjaivá váltak. Minden nap zárásaként alkalma nyílik a résztvevőknek kötetlen beszélgetésre, a vendéglátó település megismerésére, hiszen a „Muzsikál az erdő” minden nap más-más településen jelentkezik, ezzel is népszerűsíteni kívánja a vidék, az erdő értékeit. Tervezett helyszíneik: Tar, Szurdokpüspöki, Szentkút, Mátraalmás, Gyöngyöstarján, Gyöngyössolymos, Gyöngyöspata, Kékestető, Galyatető.

Várnak minden erdőjáró, művészetkedvelő látogatót a 2017-es év „Muzsikál az erdő” rendezvényeire. Részletes információt, programjaikat megtalálják honlapukon, a www.muzsikalazerdo.hu-n. Hiszen ha „Muzsikál az erdő”, akkor „jókedv, erdei értékek, művészetek, barátság, testi-lelki feltöltődés”! Vallják a „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozat szervezői.

www.muzsikalazerdo.hu

Forrás: ForestPress