A kilencéves kisfiú épp az erdőben gombászott, amikor lőtt sebet szenvedett.
A hatóságok azonosították a gyanúsított személyt, azonban a férfi mindent tagad.

A kárpátaljai Kispatak (Huszti járás) település mellett található erdőben egy orvvadász megsebesített egy kisfiút, aki az erdőben gombászott.
Május 28-án a Huszti Kerületi Rendőrséghez a helyi kórházból érkezett bejelentés. Az orvosok elmondták, hogy a mentősök egy lőtt sebet szenvedett kisfiút szállítottak a kórházba.
A sértett egy 9 éves kispataki lakosú fiú, akinél az orvosok bal alkari lőtt sebet diagnosztizáltak. Szerencsére, a sérülés nem súlyos, így az orvosi ellátás után a kisfiút hazaengedték.
Az esetet a rendőrök vették kezükbe, akiknek a kiskorú kárpátaljai lakos elmondta, hogy az erdőben gombászott, s ott egy puskával járó férfit vett észre – tudatja a Zakarpatszkij Korrespondent kárpátaljai hírportál.

A hatóságok azonosították a lövészt, aki egy 47 éves helyi lakos. A férfi valószínűleg illegális vadászattal foglalkozott. Maga a gyanúsított elmondta, hogy nem lövöldözött. A rendőrök lefoglalták az IZS márkájú puskát és hat lőszert.
Ukrajna Büntetőtörvénykönyvének 128. cikkelye (gondatlanságból okozott közepes vagy súlyos testi sérülés) értelmében az ügyben eljárást indítottak. A férfit két évig terjedő szabadságvesztésre is ítélhetik.

Forrás: Kárpátinfó