A riói olimpián a felnőtt mezőnyben 12. helyezett sportoló nemcsak a lőtéren gyűjti a trófeákat, hanem az erdőben is, ugyanis családja több generáció óta vadászattal foglalkozik, ő maga pedig 18 éves korában tette le a vizsgát.

Utolsó junior évében világbajnoki címre vadászik Péni István (20). Az ifjúsági olimpiai és junior Európa-bajnok sportlövő vitrinjéből csak a vb-trófea hiányzik, s korosztályában utoljára próbálhatja meg elhódítani – a németországi világbajnokságot júniusban rendezik.

– Gyerekkoromban sokat jártam vadászni a szüleimmel, a nagyszüleimmel, de mostanában kevesebb időm van rá – árulta el Péni. – Korábban csak kísérőként mehettem, de két éve letettem a vadászvizsgát, s nemrég lőttem életem első vadkanját. A családban mindenki erdészettel, vadászattal foglalkozik több generáció óta, számunkra ez nem sport, hanem hivatás. Nekünk ez a vadállomány ápolásáról, a természet szeretetéről szól.

– Édesanyám és édesapám is tagja volt a sportlövő-válogatottnak, gyerekkoromban órákat ültem az edzéseiken – mesélte. – Apa mindig hozott ajándékba játékfegyvereket a versenyekről, de én kezdetben fociztam, tizenkét évesen viszont volt egy térdsérülésem. Ekkor kezdtem el a sportlövészetet.

Forrás: Blikk