Nyomtatás
Találatok: 602
Az élete annyira természetes részének tartotta a vadászatot a 27 éves Melania Capitan, mint a légzést, vagy az alvást.


Nem értette az összes online csatornán felé irányuló féktelen gyűlöletet, hiszen semmit sem tett, ami törvénybe ütközött volna.
A fiatal nő holttestét és búcsúüzenetét a hétvégén, az otthonában, egy farmon találták meg a Spanyolország északi részén, fekvő Huescaban. A spanyol vadászok szövetségének elnöke hétfőn beadványt nyújtott be az ügyészségre, mert biztos benne, hogy Capitan halálát azok az állatvédők okozták, akik már két éve folyamatosan, egyre durvább fenyegetésekkel zaklatták a fiatal nőt.

A beadvány azt részletezi, hogy Melania a törvény adta jogait gyakorolta, amikor vadászott, míg az állatvédők, akik zaklatták törvényt sértettek. Az eset kapcsán újra megerősödtek azok a hangok Spanyolországban, amik szerint a törvénynek sokkal szigorúbban kellene kezelnie az online zaklatást, mégpedig úgy, hogy a gyűlölet-bűncselekmények közé sorolja azt.
Melania Capitan az után vált támadások célpontjává, hogy elkezdett magáról vadászat közben készült képeket posztolni az Instagramon. Egy ideig próbált észérvekkel hatni a gyűlölködőkre. Azt mondta mindenki másképp éli az életét, vannak, akik csak salátát esznek, de ettől még nem válnak gyilkossá azok, akik húst is fogyasztanak. Nem járt sikerrel.

Olyan üzeneteket kapott, amikben azzal fenyegették, hogy golyót repítenek a homlokába, vagy úgy megverik, hogy hónapokig kómában lesz. Capitan májusban nyilatkozott utoljára egy spanyol lapnak. Elmondta, hogy bár 2015 óta kap negatív kommenteket, az utóbbi időben kezd egyre kezelhetetlenebbé válni a helyzet. Bár tett feljelentést a halálos fenyegetések miatt, a rendőrség a legkisebb eredmény nélkül zárta le az ügyet, mert nem tudták megállapítani, kik küldték a lánynak a durva üzeneteket.

Forrás: 24.hu