Nyomtatás
Találatok: 714
szepezdi vadmalacMegdöbbentő jelenet játszódott le pénteken a Balaton északi partján, a fürdőzők szeme láttára.

A rekkenő hőségben a balatonszepezdi új szabadstrandnál egy eltévedt kis vadmalac próbált meg hűsölni. A nagyjából öt-hat kilós állat körülbelül két méterre pihent le a strandot körülvevő kerítéstől, az egyik fa alatt, de valakinek szemet szúrt a jelenléte, így értesítette a helyi illetékeseket.

– Némi tanakodás után nem állatorvost vagy állatvédőt, ha­nem vadászt hívtak a helyszínre – idézte fel a történteket Facebook-bejegyzésében László, aki szemtanúja volt az eseményeknek. Állítja: a kismalac teljesen barátságosnak tűnt, így különösen bosszantó, hogy a befogása ezt követően tragédiába torkollott.

– A kiérkező vadász nem sokat habozott, közvetlen közelről, a strandolók szeme láttára fejbe lőtte a kicsi malacot, majd sietve távozott a helyszínről. Mindez déli tizenkét óra után történt. Az egész strand hallotta a lövést, sokan odagyűltek a környékről – háborgott László. Ismerőse, József is azonnal ott termett. A Borsnak elmondta: a történtek más fürdőzőket és a helyiek közül többeket is felháborítottak.

A kis vadmalac a beszámolója szerint nem múlt ki azonnal. Mivel nem sikerült rendesen fejbe lőni, percekig szenvedett, csak azután pusztult el. Megvárták, amíg nem rángatózik, csak utána vitték el az állat tetemét.

Kerestük az üggyel kapcsolatban a rendőrséget és az illetékes vadásztársaságot, várjuk a válaszukat.

Forrás: BorsOnline