Nyomtatás
Találatok: 727
japan mozgo vadhusfeldolgozoMozgó vadhúsfeldolgozó kocsit helyeztek üzembe Yusuhara városban (Japán, Kochi Prefektura), augusztusban, amelynek elsődleges célja a lőttvad minél gyorsabb feldolgozása, így pedig a vadhús hulladékká válásának elkerülése – írja a japantimes.co.jp nevű oldal.

Az európai szemnek igen furán festő járműre azért volt szükség, mert az említett település vonzáskörzetében tavaly az elejtett vaddisznók és szarvasok száma elérte az 1500-at. Ez a szám 2008-hoz viszonyítva tízszer nagyobb…

Az elejtett vad húsát a vadászok természetesen a saját konyháikban is felhasználják, de a maradékot, amellyel nem tudnak úgymond mit kezdeni eleddig kidobták. A két tonnás és hat és fél méteres járgány színrelépésével viszont ez a probléma a helyi vezetés reményei szerint megoldódhat, hiszen a kocsi odahívható az elejtés helyszínéhez. Mindennek nem csak a vadhús megmentése az előnye, hanem az is, hogy a feldolgozás humánegészségügyi szempontokból nézve sokkal biztonságosabb körülmények között történhet meg. Az 197 000 dollárba kerülő mobil feldolgozóban a tárolási lehetőség is adott, mert felszerelték egy hűtőkamrával is, amelyben akár öt vaddisznó, avagy szarvas elhelyezésére van lehetőség.

Forrás: Vadászlap