vadasp2017Szeptember 22-én adták át a Pákozd-Sukorói Arborétum újonnan megépült vadasparkját.

Az arborétum területén elhelyezkedő madárröpdét és a nagyvadat bemutató kerteket vaddisznók, gímszarvasok, muflonok, őzek, dámszarvasok, fácánok, vadpulykák vették birtokba.
A nemes esemény alkalmából Majoros Gábor, a VADEX Mezőföldi Zrt. vezérigazgatója köszöntötte az érdeklődőket. A vezérigazgató úr kiemelte, hogy az elmúlt évben 37 ezer látogató – ebből 19 ezer gyermek – vette igénybe a VADEX által fenntartott közjóléti létesítményeket. A fejlesztések a röpde és a nagyvadkertek átadásával nem fejeződnek be, a társaság további közjóléti elemekkel kívánja bővíteni az arborétum és vadaspark szolgáltatásait.

A fejlesztésekhez gratulált dr. Molnár Krisztián, Fejér megye közgyűlési elnöke és Tessely Zoltán, országgyűlési képviselő, akik beszédükben bíztatták a társaságot a további fejlesztésekre. Az ünnepélyes átadón Dalvári Vince, FM Erdészeti és Vadgazdálkodási főosztályvezető helyettes és dr. Tanárki Gábor, a Fejér Megyei Kormányhivatal igazgatója is részt vettek.
Az ünnepséget a székesfehérvári István Király Általános Iskola kisdiákjai színesítették verses előadásukkal.
A nemzeti szalag átvágását követően az iskolások birtokba vették az új létesítményt, megfigyelték az állatokat, felmásztak a magaslesre és kipróbálták az interaktív ismeretterjesztő táblákat.
Az új helyszín tehát szeptember 22-től a Pákozd-Sukorói Arborétum és Vadaspark nevet viseli, ahová a megszokott nyitva tartási időben várják a látogatókat.

Forrás: Vadex Zrt.