Nyomtatás
Találatok: 706
jarasi kezdemenyezesBuj nem nagy község, nem csoda, ha kevesen ismerik Szabolcs-Szatmár-Bereg megyén kívül.

Aki mégis keresné, az Ibrányi Járásban fog rátalálni. Keresni pedig érdemes, mert egy évek óta jól működő együttműködést jöttek össze kiértékelni és továbbfejleszteni itt az érdekelt felek.

Szeptember 16-án, szombaton sokszínű társaság gyűlt össze a vadászházban. Képviseltette magát a vadász szakma, a mezőőrök, a halászati őrök, az állatorvosok, az Ibrányi Járási Hivatal vezetője és munkatársai valamint a területileg illetékes rendőrök is.

Vinnai Attila a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei vadászkamara hivatásos osztályának alelnöke nyitotta meg a rendezvényt, majd Szűcs István rendőr őrnagy az Ibrányi Rendőrőrs őrsparancsnoka mondta el eddigi tapasztalataikat az együttműködésről. Kiemelte, hogy nagyon lényeges a rendészeti feladatokat végző szakemberek együttműködése, hiszen nem mindenki lehet profi minden területen. Ezt megerősítette Radóczi János Szabolcsi Halászati Kft. ügyvezetője is, egy védett halakkal csalizó horgász tettenérése kapcsán.

Szűcs Sándor Ibrányi Járási Hivatal vezetője és Kovácsné Oláh Ildikó Járási Hivatal munkatársa a külterületi fa tolvajokat és illegális szemetelőket, illetve az ellenük alkalmazható eljárásokat járta körül alaposabban.

Hajzer Szabolcs tájegységi fővadász is pozitívan értékelte az együttműködést és hivatásos vadászi élettapasztalataiból merítve, az együttműködés újabb irányaira világított rá. Fazekas Gergely a megyei Vadászkamara titkára csatlakozott hozzá és a kóbor ebek elejtésének, valamint az orvvadászat és az éjjellátók törvényi tényállására világított rá. Dr. Borbás László osztályvezető, Járási főállatorvos reflektált a kóbor ebek esetén, konkrét ügyekkel színesítve mondandóját.

Az értékelést jó hangulatú beszélgetés és vacsora zárta, ahol már a közös ellenőrzések ütemezését és helyszínét egyeztették egymással a résztvevő vadásztársaságok és hatósági személyek.

Hiszünk benne, hogy követőkre fog találni a kezdeményezés és akár megyei szinten is megvalósulhatnak a tervszerű, összehangolt ellenőrzések.

Forrás: Fazekas Gergely / OMVK