tiszadada peldaKellemes kötelességnek tettem eleget 2017. október 05-én. A Dadai Magor Vadász és Természetvédő Egyesület a község Önkormányzatával együtt egy vadász kiállításra invitáltak.

A helyi tájház egyik helyiségét rendezték be trófeákkal, festményekkel és vadászati témájú bélyeg, valamint érmegyűjteményekkel. Ami azonban a legfontosabb, hogy a kiállított tárgyakat, alkotásokat mind a helyi, vagy szomszéd településen élő vadászok bocsájtották a bő másfél hónapig megtekinthető kiállítás rendelkezésére.

Az időpont választása sem volt véletlen, hiszen a mindenki által ismert Fekete István írónk talán legnépszerűbb regénye, a Tüskevár születésének 60. évfordulója adta a kiállítás apropóját.

A megnyitón a szervező Kovács Géza mellett beszélt és méltatta a dadai vadászok összetartását Mizser Zsolt polgármester úr és a vadásztársaság titkára Fodor Demeter is.

Szívet melengető volt látni, hogy a megnyitóra nem csak vadászok, hanem minden korú és rangú helyi lakos is eljött, látványosan bizonyítva ezzel a vadászat összetartó és közösség építő erejét.

Szívből remélem, hogy kezdeményezésük követőkre talált a többi településen is. Üdvös és nemes gesztus volna, ha az idős vadászok trófeáit helyi kiállításokba lehetne szervezni, megőrizve ezzel az utókor számára. Kívánok a vadásztáraságnak eredményes munkát az előttük álló húsz évre.

Fazekas Gergely
kamarai titkár

Forrás: OMVK Szabolcs megye