Nyomtatás
Találatok: 632
bkvp teli keszulodes 03Itt az ideje felkészülni és az erdő lakóit is felkészíteni a téli időszakra: a Budakeszi Vadaspark november 10-ig, minden délelőtt, elsősorban óvodás vagy kisiskolás gyermekek részére készül különleges madárkalács készítő programmal.

A programon a belépő árán felül ingyenesen vehetnek részt az érdeklődők!

A Budakeszi Vadaspark kiemelt figyelmet fordít arra, hogy interaktív és játékos módon hozza még közelebb a legfiatalabbakhoz a természetet és a környezettudatos gondolkodást. A téli készülődés egyhetes programsorozata is ennek a filozófiának a jegyében zajlik majd: a foglalkozás elsősorban a téli madáretetés fontosságára, szerepére és módjaira hívja fel a legkisebbek figyelmét, amivel segíthetnek az erdő tollas lakóinak a téli boldogulásban.

A november 10-ig tartó program során olyan hasznos madárkalács-készítő trükköket és módszereket leshetnek el a látogatók, amiket otthon is könnyedén tudnak alkalmazni, hogy élhető környezetet teremthessenek kertjeik madárvilágának. Ráadásul a saját kezűleg alkotott remekműveket haza is vihetik majd.

A madárkalács-készítés után pedig a nemrégiben átadott „Madárbarát kert” tanösvényt járhatják végig a gyermekek, ahol a madarak telelési szokásairól, a madáretetőkbe kihelyezett táplálékokról is játszva tanulhatnak. A „Madárbarát kert” tanösvény a leggyakoribb, leghasznosabb madárbarát eszközöket mutatja be, továbbá a madáritatás és madáretetés, valamint a madárodúk kihelyezésének legfontosabb tudnivalóival is megismerteti a látogatókat.

A programon történő részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, jelentkezni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen lehet!

Fotó: Surányi Linda / Budakeszi Vadaspark.
Forrás: Jaloveczky Viktória / Budakeszi Vadaspark