Nyomtatás
Találatok: 1118
jotekonysagi vadaszatBorsod-Abaúj-Zemplén megyében a három évvel ezelőtt, hagyományteremtő jelleggel indult támogató, jótékonysági akció az idén november 4-én folytatódott, amikor is az Országos Magyar Vadászkamara Borsod-Abaúj-Zemplén megyei területi szervezete és a Sárospataki Kossuth Vadásztársaság közösen, beteg gyermekek megsegítésére apróvad-társasvadászatot hirdetett.

A vadászat során a legfőbb törekvés természetesen nem a minél nagyobb teríték elérése, hanem egy nemes cél, a Megyei Kórház Gyermekegészségügyi Központjának támogatása, eszközkészletének bővítése volt. Az osztály a megye és Miskolc város közel 150 ezer gyermeklakosa számára biztosít fekvőbetegellátási hátteret. Évi betegforgalma 11–13 ezer közötti fekvő-, valamint 220–250 ezer közötti járóbeteg gyermek.

A jótékonykodni kívánó vadászok önkéntesen 25 000 Ft-ot fizettek személyenként a részvételért. Az így befolyt összegből – a szervezési díjak levonását követően – valamint a kamarai költségvetésben erre elkülönített összeggel együttesen 500 ezer Ft-os támogatás kerül átadásra a gyermekközpont számára.

A vadászat reggelén a vadászkürt szignálját követően Tóth Á. Dénes a megyei Vadászkamara titkára, megyei fővadász, majd Géczi Ferenc a vadásztársaság elnöke, és Novák József vadászmester köszöntötte a résztvevőket és tartott tájékoztatót a nap során követendőkről.

Az eligazítás, majd a vadászati naplóba történő regisztráció után a vadászat helyszínéül a Rózsás település környezete szolgált, ahol ragyogó napsütésben, nagyon jó baráti hangulatban zajlott a példásan megszervezett vadásznap, ahol kivétel nélkül mindenki szép vadászélményeket tudott szerezni.

A vadászat végeztével a vad számára nyújtott tiszteletadás következett, amikor kürtszó kíséretében, levett kalapban adták meg a terítéken fekvő fácánoknak a végtisztességet. A teríték mellett Kriston Nándor, a megyei Vadászkamara elnöke méltatta a kezdeményezést valamint szervezést, gratulált az elejtőknek, és köszönetét fejezte ki a résztvevőknek a balesetmentes, fegyelmezett vadászatért és természetesen a beteg gyermekek megsegítésében nyújtott támogatásukért.

Az értékelőt követően a vadásztársaság vezetése is megköszönte a hajtók, kutyások munkáját, majd kiosztotta a résztvevők számára az őket megillető kompetenciát, vadászrészt.

Úgy véljük, hogy a megyei kamara - a jelenlévő média és sajtó képviselőinek segítségével - a nemvadászó társadalom számára is be tudta mutatni azt, hogy a vadászat nem pusztán a vad elejtéséről szól, hanem barátok közös időtöltéséről, embertársainkról való törődésről, valamint a közös és nemes célok megvalósításáról is. Mindennek egy igen jeles eseménye volt ez a jótékonysági céllal egybekötött apróvad társasvadászat.

Köszönjük mindehhez a nagy segítséget és támogatást!

Tóth Á. Dénes

Név szerint külön köszönetünket fejezzük ki a támogatóknak:

Dr. Ary Boldizsár, Bihary Roland, Ész József, Fekete Mihály Zsigmond, Grolmusz Csaba, Horváth Dénes, Kanyok Zsolt Imre, Kerchner Gábor, Kerchner József, Kerülő Gyula, Dr. Kiss István Béla, Kriston Nándor, Kristóf János, Kujbus János, Mester Barna, Monostori Balázs, Monostori László, Nyakas András, Dr. Szabó Balázs, Szabó Dezső, Szabó István, Szabó Zoltán, Szűcs Norbert, Tóth Á. Dénes, Varga Balázs, Ifj. Varga Balázs, Vass Csobán Kadosa, Vass Gábor és Verhóczki Péter vadásztársainknak.

Forrás: Borsodivadász