medvetamadas medvefogakA kutyái mentették meg az életét annak az ötven éves gyimesfelsőloki gazdálkodónak, akire csütörtök este támadt rá egy jól megtermett medve a szépvízi részhez tartozó kuruci területen.

„Tegnap este a kutyák ugattak, már kötöztük be a marhákat, odamentem nézzem meg mit ugatnak. Akkor egy jó négyszáz kilós medve a bokrok közül nekem futott és úgy elütött, hogy négy-öt métert repültem” – elevenítette fel a hárombocsos medvével való találkozás körülményeit Gerczuj Tibor, akit péntek délután a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban látogatott meg Borboly Csaba megyeitanács-elnök.


A medvetámadás áldozatának a válla sérült meg, s mivel helyben nem tudták orvosolni, ezért Csíkszeredában látták el a megyei sürgősségi kórház szakemberei. Az állattartó gazda elmondása szerint a medvék minden este ott ólálkodnak a közelben, idén már a kecskék közül is többet elvitt.

„Szerencse, hogy ott voltak a kutyák és elhajtották, mert különben biztosan megölt volna. Életveszélyes nagy állat volt!” – mesélte a károsult, akit Borboly Csaba otthonában látott vendégül, majd gondoskodott a hazaszállításáról is.

Idén már tizenhetedik alkalommal támad a medve Hargita megyében. A legfiatalabb áldozat 19 éves, míg a legidősebb 86 esztendős néni, akit saját kertjében támadt meg a medve. Az áldozatok között van még 22, 29, 35 esztendős fiatalember, de 38, 40, 44, 49, 50, 56 éves férfi is.

„A gondviselésnek hála halálos kimenetelű támadás még nem történt, de ha Bukarest hiányos papírok, kiegészítések mögé bújva elodázza az emberre támadó medvék derogálását, akkor a baj csak fokozódni fog” – nyilatkozta az eset kapcsán Borboly Csaba megyeitanács-elnök, aki a Régiók Bizottságának raportőreként is jelentést készít a témában.

Forrás: Maszol.ro
0
0
0
s2smodern
powered by social2s