oroszlanA 75 éves férfi hosszú ideje tartó vadászkarrierjét akarta megkoronázni egy oroszlán megölésével Dél-Afrikában, miután Európában már mindenféle vadat elejtett, amit csak lehetett.

Vadászat közben vesztette életét egy ismert horvát vadász Dél-Afrikában, akit egy eltévedt golyó talált le, miközben egy oroszlánt akart kilőni – jelentette a dél-afrikai és a horvát sajtó. A 75 éves Pero Jelinic a beszámoló szerint egy oroszlánt már elejtett, és egy második kilövésére készült, amikor megsebesült.
A férfit mentőhelikopterrel szállították kórházba, de már nem tudták megmenteni az életét – mondta el a News24 című dél-afrikai lapnak Charlize van der Linden. A rendőrségi szóvivő elmondása szerint emberölés miatt nyomozást indítottak az üggyel kapcsolatban, valamint lőfegyver és töltények illegális birtoklása miatt.
Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy ki adta le a gyilkos lövést – közölte van der Linden. Elmondása szerint Jelinic két másik horvát állampolgárral együtt vadászott oroszlánokra egy olyan helyen, ahol fogságban nevelnek oroszlánokat, csak azért, hogy vadászok utána elejthessék őket.

A horvát sajtóban megjelent beszámolók szerint a Pag szigetén élő szállodatulajdonos ismert alakja volt a horvát vadászközösségnek, és szállodája teli volt trófeákkal, amiket szerte a világban lőtt magának. Egy vadásztársa, Slave Žunić elmondta: Jelinic nagy vágya volt, hogy egy oroszlán kilövésével koronázza meg vadászkarrierjét.
A férfi már mindenféle vadat elejtette, amit csak Európában és Horvátországban lehetett – mondta el barátja, Slavko Pernar a helyi sajtónak, hozzátéve: úgy halt meg, hogy azt csinálta, amit legjobban szeretett.

Forrás: 24hu