Nyomtatás
Találatok: 537
nyilt sopron2Az Erdőmérnöki Kar 2018. január 26-án a Szenátusi teremben tartotta meg idei második nyílt napját.

Az érdeklődő diákokat és kísérőiket a regisztrációnál fogadták a Kar hallgatói, és könyvvel, apró ajándékokkal és ismertető füzettel üdvözölték őket.

A dékáni üdvözlet után egy általános tájékoztatót hallgattak meg a soproni képzés sajátosságairól, a diákhagyományokról, majd szakonként külön termekben a szakok felvételi követelményeiről, az oktatásról és a végzés utáni elhelyezkedésről beszélgethettek a szakfelelős oktatókkal.

A szakmai tájékoztatók mellett meglátogathatók voltak a jelentősebb szakmai gyűjtemények, a diákszálló és egy botanikus kerti séta is szerepelt az ajánlott programk között.


– Biztos jövő áll a Soproni Egyetem Erdőmérnöki Karán végzettek előtt. A karon ugyanis olyan képzések is zajlanak, amelyek egyedülállóak az egész országban. Ezért a nálunk diplomázott hallgatók rendre az elhelyezkedési lehetőségek sokasága közül válogathatnak – nyilatkozta a Kisalföldnek nyílt napjukon dr. Bidló András. Az idén január elsejével kinevezett dékán részletezte, az osztatlan erdőmérnöki szak, a környezetmérnöki, a természetvédelmi mérnöki és a vadgazdamérnöki szak mellett újdonságként tavaly ősszel indították útjára a földmérő és földrendező mérnöki alapszakot is. A kar vonzó továbbtanulási és továbbképzési palettáját mesterszakok és a doktori iskola gazdagítja.

– A természet és a fenntarthatóság jegyében dolgozunk. Ugyanakkor nemcsak az a célunk, hogy diákjaink naprakész és korszerű tudást szerezve kiváló szakemberek legyenek, hanem hogy felkészítsük őket az élet kihívásaira – fogalmazott a dékán. – Mivel egyetemünk és karunk jogelődje a selmecbányai akadémia, érdemes megemlíteni: a máig élő selmeci hagyományok – a szinte testvéri barátság kialakítása, az egymás tisztelete és maximális segítése – által a Soproni Egyetem minden más egyetemtől különbözik.

Forrás: emk.uni-sopron.hu | kisalfold.hu