rendorsegLőfegyverrel visszaélés, orvvadászat és lopás bűntette, valamint bűnpártolás vétsége miatt emelt vádat a Siófoki Járási Ügyészség egy 7 fős baráti társasággal szemben, akik nemcsak egymásnak adogatták engedély nélkül a vadászfegyvereket, de azokkal tiltott módon vadásztak, és ha kellett, a terhelő bizonyítékokat is eltüntették a rendőrök elől - közölte az ügyészség.

Az I. és II. rendű vádlottak, akiknek erre nem volt engedélyük, a IV. rendű vádlott közvetítésével szerezték meg 2017 februárjában a VII. rendű vádlottól annak engedéllyel tartott vadászlőfegyvereit. Az I. és II. rendű vádlottak, akik vadászati jogosultsággal sem rendelkeztek, egy erdőterületen tiltott eszközzel, sörétes lőfegyverrel ejtettek el egy 1 millió forint értékű szarvasbikát. Az állat tetemét ismeretlen helyre szállították, míg a trófeáját és a fegyvereket pedig a IV. rendű vádlott házában rejtették el - ismertette az esetet közleményében a Somogy Megyei Főügyészség.

Ezután az I. és II. rendű vádlottat a rendőrök igazoltatták, ennek során a gépkocsijukban a friss vérnyomokat felfedezték és őket előállították. Erről az I. rendű vádlottól telefonon tudomást szereztek IV., V. és VI. rendű vádlottak, akik a vádlott-társaik ellen szóló bizonyítékokat igyekeztek eltüntetni, két lőfegyvert és egy szarvasbika trófeáját rejtették el.

A rendőrök a 2017. februári intézkedés alkalmával az I. rendű vádlott lakóhelyén megtalálták azokat a fegyvereket is, amelyeket édesapja, a III. rendű vádlott még 2015 nyarát követően adott át neki, pedig tudta, hogy fiának nincs fegyvertartási engedélye.
A nyomozás során kiderült az is, hogy az I. és II. rendű vádlottak 2016 őszén gépkocsival elütöttek egy 34 ezer forint értékű dám szarvasborjút, amelyet szétbontottak, illetve az egyikük 2017 januárjában ellopott egy további trófeás szarvaskoponyát is.

Az ügyészség az I. és II. rendű vádlottal szemben - akik őrizetben is voltak korábban, jelenleg lakhelyelhagyási tilalom hatálya alatt állnak - végrehajtandó börtönt és közügyektől eltiltást, a III., IV. és VII. rendű vádlottakkal szemben felfüggesztett börtönt, az V. és VI. rendű vádlottakkal szemben pedig pénzbüntetést indítványozott - írta Horváth Szilárd főügyész közleményében.

Forrás: Napi