Nyomtatás
Találatok: 663
fehova1Folyamatos bővülés és egyre élénkebb érdeklődés jellemezte az idén negyedszázados FeHoVát. Magyarország, és ma már az egész kelet-közép-európai régió legjelentősebb vadászati, fegyver- és horgászrendezvényén 10 ország 310 kiállítójára csaknem 55 ezren voltak kíváncsiak.

A kiállításhoz kapcsolódó szakmai programok részvevői a vadászat, a vadgazdálkodás és a horgászat aktuális kérdései mellett megvitatták a közelgő budapesti Vadászati Világkiállítás előkészületeivel kapcsolatos teendőket.

A jubileumi FeHoVa-n részt vevő kiállítók 30 ezer négyzetméteren mutatták be a legújabb horgász- és vadász eszközöket és módszereket. A kerek évfordulón a kiállítók a szokásosnál is igényesebb standokkal és magas színvonalú kínálattal jelentkeztek.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a megnyitón arról beszélt, hogy a kormány minden segítséget megad, hogy 2021-ben – ötven év után – ismét nagyszabású és sikeres Vadászati Világkiállítást rendezhessen a főváros. A politikus ugyanitt elmondta: az elmúlt évek intézkedései megteremtették a vadgazdálkodás jövőjének szakmai és pénzügyi alapjait és a szükséges jogszabályi keretet. Az elmúlt évek eredményeiről szólva kiemelte, hogy Magyarországon a fölösleges bürokratikus eljárások megszűnésével egyszerűsödött a fegyvertörvény, a szakmai szervezetek hozzájárulása nélkül nem kerülhet az Országgyűlés elé vadászatot érintő törvényjavaslat, jogszabály- vagy határozattervezet.

A kiállítás szakmai programjai közül kiemelkedett a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara konferenciája „A vadgazdálkodás aktuális kérdései” címmel. Az előadók a legégetőbb kérdések között megvitatták az afrikai sertéspestissel kapcsolatos hazai állategészségügyi intézkedéseket és az erdei vadkár felmérésének módjait. A konferencia előadói között volt Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke, dr. Bitay Márton Örs, az FM állami földekért felelős államtitkára, dr. Jámbor László, az OMVK elnöke, prof. dr. Csányi Sándor, a SZIE VadVilág Megőrzési Intézet igazgatója és dr. Nemes Imre, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal elnökhelyettese. Nagy érdeklődés kísérte a CIC (Nemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács) trófeabírálati bemutatóját.

Idén is sikeresek voltak az évek óta megszokott FeHoVa-programok, mint a VII. FeHoVa kupa Nemzetközi Szarvasbőgő Bajnokság, a vadászkürt fesztivál, számos trófeakiállítás, madaras és kutyás bemutatók. Az érdeklődők ismét találkozhattak horgász világ- és Európa-bajnokokkal.

A kiállítás díszvendége ezúttal Románia volt. Nagy sikerrel mutatkoztak be keleti szomszédunk vadász- és kiránduló területei, díjnyertes trófeái.

Forrás: Hungexpo