orvvadaszok vadhusKárpátalján a Rahói Kerületi Rendőrség emberei egy tiszabogdányi férfi házában be nem regisztrált fegyvert és őzhúst fedeztek fel – számol be a Mukachevo.net.

A nyomozók bíróság által engedélyezett házkutatást tartottak a 35 éves tiszabogdányi férfi házában. A művelet során fegyvert és vadhúst foglaltak le.
A vadászpuskát a férfi a padláson tartotta, a közel 25 kilogramm súlyú őzhúst pedig a hűtőszekrényben. Az ügyben eljárást indítottak, jelenleg folyik a nyomozás.

Mint ismeretes, ukrán orvvadászokat lepleztek le a beregszászi járási Beregdédában.
Közös ellenőrzés során a Beregszászi Erdőgazdálkodás erdőőrségének munkatársai, a Beregszászi vadászok és halászok Társulatának embereivel, a határőrökkel és a rendőrökkel együtt nem messze Beregszásztól, Beregdédában orvvadászokat fogtak el, akik más régiókból érkeztek Kárpátaljára – számol be a Zakarpatszkij Korrespondent.

A szabálysértők személyes dolgainak felülvizsgálata során a Renault Duster márkájú autóban a rendőrök egy félautomata puskát, pneumatikus fegyvert, valamint lőszereket találtak. Az autóban talált tárgyak használata tilos, az orvvadászoknak nem volt fegyvertartási engedélyük.
Az illetékes hatóságok lefoglalták a fegyvereket, az ügyben pedig vizsgálatot indítottak.

Forrás: Kárpátinfo