bakonyerdo erdeszlak 2A Bakonyerdő Zrt. mintegy 117 millió forintból felújított farkasgyepűi erdészeti irodaépületét március 28-án avatták fel.

A rekonstrukció során törekedtek rá, hogy az 1890-ben épített létesítmény megőrizze, illetve visszanyerje eredeti megjelenését.
Az avatóünnepségen Varga László, a Bakonyerdő Zrt. vezérigazgatója úgy fogalmazott, az erdőnél nincsen jobb orvossága elgyötört testünknek, lelkünknek. Mint mondta, a csodás természeti környezetben található farkasgyepűi erdészeti irodaépületet hajdanán a Veszprémi Püspökség építtette, amely korábban csaknem négyszáz éven keresztül kezelte a környékbeli erdőket. A Farkasgyepű központi pontján, a templom mellett, koros fák között megbújó létesítmény kőből és látszó téglából készült, az első világháborúig erdőtiszti lakként funkcionált, valamint a vadászatok vendégeit is itt szállásolták el.

Bitay Márton Örs államtitkár avató beszédében értékelte az állami erdőgazdaságok igen jelentős közjóléti fejlesztéseit. Hangsúlyozta, az egymillió hektárnyi erdőt kezelő állami erdőgazdaságok dinamikusan fejlődnek. Ezt bizonyítja az is, hogy elmúlt nyolc évben több mint száz közjóléti fejlesztést valósítottak meg a kormányzat támogatásával. A Bakonyerdő Zrt. - stabil és eredményes cégként - szintén nagy hangsúlyt fektet az állandó fejlődésre.

Takács Szabolcs kormánymegbízott példaértékűnek nevezte a Bakonyerdő Zrt. tevékenységét. Hangsúlyozta, az állami erdőgazdaság munkáltatóként is fontos szerepet tölt be, hiszen közel 600 munkavállalót foglalkoztat Veszprém megyében. Ebből harmincan a Farkasgyepűi Erdészetnél dolgoznak, amely ezen felül mintegy 50 vállalkozónak ad munkát az év legnagyobb részében. Ezek az adatok egy 400 lelkes kis falu viszonylatában még nagyobb jelentőséggel bírnak - hangsúlyozta a kormánymegbízott. Takács Szabolcs hozzátette, a Bakonyerdő Zrt. beruházásai nem csak a foglalkoztatottság, hanem a turisztika szempontjából is kedvezően hatnak a térség fejlődésére.

A felújított farkasgyepűi erdészeti irodaépületet Márfi Gyula veszprémi érsek áldotta meg.

Forrás: Bakonyerdő Zrt.