Nyomtatás
Találatok: 890
medveJúnius 17-én, hajnalban, Miskolcon készült egy telefonos felvétel, amelyen jól látható, hogy egy medve sétál a négysávos úton.

A lakosság és a medve biztonsága érdekében a Bükki és Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai folyamatosan kint vannak a területen és figyelemmel kísérik a Sajó mentét, viszont arra kérik a lakosságot, ha medvét látnak, jelezzék a természetvédelmi őrszolgálat +36-30/861-3808 ügyeleti telefonszámán.

Az elmúlt nap után úgy tűnik, hogy a Miskolc környékén lévő medve nem azonos a néhány nappal ezelőtt elengedettel, éjszaka a járőröző természetvédelmi őrök ugyanis Szirmabesenyő határában több helyen látták a medve kisbocsát is.

Előzmények

Június 16-án reggel Sajókeresztúr főterére tévedt egy medve, ahonnan Szirmabesenyő irányába vette az irányt. A lakosság a természetvédelmi őrszolgálat ügyeleti telefonszámán értesítette az észlelésről a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságot.

A Bükki és az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság a helyi polgárőrséggel, a rendészettel, valamint a rendőrséggel közösen vonult fel a Szirmabesenyő és Sajókeresztúr közötti területre a lakosság és a medve biztonságának érdekében. Azt nem lehetett egyértelműen megállapítani, hogy ez a medve az-e, amelyet két nappal ezelőtt a szlovák-magyar határ mellett engedtek el.

Idő közben Szirmabesenyő polgármestere, Huszti Gábor a közösségi médián keresztül tájékoztatta a lakosságot a medve észleléséről és a szükséges teendőkről, mivel a Sajó egyik partja már lakott terület.

A délutáni órákban a szakemberek a Miskolci Állatkert munkatársaival közösen igyekeztek befogni a medvét. A közösségi médiában több helyen megjelentekkel ellentétben azonban nem üldözték, ki sem akarták lőni, pusztán a biztonság megteremtése volt a cél – a medve és a lakosság számára is.

Forrás: bnpi.hu