paradivadasznap2018Hétvégén Parádfürdőn gyűltek össze Heves megye vadászai.

Az Egererdő Zrt. által is támogatott mátrai vadásznap sok érdeklődött vonzott, a borús időjárás ellenére is kígyózó kocsisorok alakultak ki a délelőtti órákra. Az egész napra szóló színes programok között íjászat, solymász bemutató, kiállítások, vadászkutya bemutató és kirakodó vásár is várta a vadászat szerelmeseit.

A délelőtti Szent Hubertus mise után következett a munkásságukban kiemelkedő vadásztársak kitüntetése. Az Egererdő Zrt. vadászati előadója, Nagy Károly Imre munkáját az Országos Vadászkamara Magyar Vadászatért Érdeméremmel ismerte el.

Ifjú kollegánk nagy szakmai tapasztalattal rendelkezik, hiszen vadász édesapja nyomdokaiban járva fiatal korától kezdve megismerhette a vad természetét és a vadgazdálkodás csínját-bínját.
Szakmai tudására a megye vadász társadalma évek óta számíthat, 2008 óta az Országos Magyar Vadászkamara Heves megyei Területi Szervezetének Etikai Bizottságának tagja, 2010 és 2017 között a Vadvédelmi és Vadgazdálkodási Bizottság elnöke. Az Országos Erdészeti Egyesület Vadgazdálkodási Szakosztályának lelkes tagja és az erdőgazdasághoz ellátogató vadgazdamérnök hallgatók számára szervezett programok szakértő házigazdája. 2009 óta az Országos Erdei Szalonka Monitoring Program Heves megyei koordinátora.

Jelenlegi legfőbb tevékenysége az afrikai sertéspestis járványban felmerülő, nem mindennapi feladatok megoldása, és a járvány megfékezése.

Forrás: ForestPress