Nyomtatás
Találatok: 621
parad1Huszonhetedik alkalommal rendezték meg a megyei vadásznapot, ezúttal Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, az OMVV elnökének fővédnökségével.

Köszöntötte a vadásznap résztvevőit a település polgármestere, Mudriczki József, illetve Polónyi György, az OMVK megyei szervezetének elnöke. Beszédet Szendrei László, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei szervezetének elnöke mondott.

A rendezvényhez kapcsolódóan hullottagancsmustrát, továbbá kiállítást is rendeztek a Freskó étteremben. Valaczkai Erzsébet és tanítványai, Csengődi Ottó, valamint Szoboszlai Dávid alkotásait csodálhatták meg az érdeklődők.

Kovács István János, az OMVK megyei szervezetének titkára elmondta, hogy a hullajtott agancs, amellett, hogy szép, komoly szakmai értéket is képvisel. Volt olyan bika, aminek egymást követő hat éven keresztül sikerült az elhullajtott agancsát összegyűjteni.

A vadásznapok elmaradhatatlan része a főzőverseny, amire az idén huszonhat csapat nevezett. Mások mellett a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága, a Mátrafüredi Szakközépiskola és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara is képviseltette magát. Pörkölt kategóriában a káli Grassalkovich Vadásztársaság, sült készítésben a Mátrai Hiúz Recskről, leves kategóriában pedig a pélyi Tisza-táj Vadásztársaság volt a legjobb. A NAK megyei szervezetének slambuca különdíjat érdemelt ki. Pörköltjéért a Patavezér 2015 Vadásztársaság és az Egererdő Zrt. Parádfürdői Erdészete is különdíjat vehetett át a szakavatott zsűri döntése alapján.

KÉPGALÉRIA

Forrás: Heol