boges 5325kSzombat este erdei vasútra szálltak mindazok, akik gímszarvasok énekére voltak kíváncsiak.

Kora este, 5 órakor a felsőtárkányi állomásról családokkal, baráti társaságokkal megtelt szerelvények gördültek ki a Stimecz-ház állomás felé, ahol az Egererdő Zrt. szakemberei szeretettel fogadták a népes társaságot.
Először a Felsőtárkányi Erdészet kollégáinak előadásában ismerkedhettek meg az érdeklődők a bükki szarvasok életével. Hol élnek a szarvasok? Kikből áll egy szarvascsalád? Miért is „bőg” a szarvasbika? Talán ellopták az agancsát?
Ezekről és hasonló titokzatos dolgokról meséltek az erdészek gyerekeknek és felnőtteknek, hogy jobban megértsék a vadállatok rejtett életét.
Az érdekes előadást Kakukk János, nyugalmazott vadász kolléga múltidéző programja követte. Különböző bőgő kürtök segítségével utánozta a gímbikák jellegzetes hangját és közben vadászkalanddal teli tarsolyából sok történetet életre keltett anekdotáival.

Az előadásokat szabad program követte, mikor Kállay László fotóművész gyönyörű természetfotóiból készült kiállítást tekinthettek meg a jelenlévők. Eközben finom pogácsával, teával, borral kínáltak minden kedves vendéget az erdőgazdaság kollegái.
Sötétedéskor a kíváncsi kalandorok nekiindultak az erdőrengetegnek, hogy igazi gímbikák közelébe lopódzva meghallhassák éneküket. A két részre vált társaság tagjai szerencsések voltak, hiszen mind a Vörös-kő felé, mind a Lambot-ház felé indult csapat meghallhatta a sűrű erdő mélyéről kiáltó szarvasokat.
A program a hétvégén folytatódik, 09.22-én 17 órakor indul a következő Szarvasbőgő járat, melyre regisztrálni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen vagy a +36 30 456-62-65-ös telefonszámon lehet.

Forrás: ForestPress