Nyomtatás
Találatok: 542
szarvasboges pilisIsmét szarvasbőgés-hallgató vonatozást szervezett a Hegyközben az Északerdő Zrt. Hegyközi Erdészeti Igazgatósága.

Több mint kétszázan utaztak szombaton a Pálházi Állami Erdei Vasúton. Akkora volt az érdeklődés, hogy a rendezvényre előzetesen minden hely elkelt. A késő délután elindított különvonat elsőként Kemence-pataknál állt meg, ahol Mihók István, a Hernádvölgyi Erdészeti Igazgatóság vezetője tartott vérebes bemutatót, majd Molnár Renátó Szarvasbőgő Európa bajnoki bronzérmes versenyző és Wallendums Péter, a Magyar Vadászlap főszerkesztője előadása következett.

A program ezt követően Kőkapun folytatódott, ahol a gímszarvasról tudhattak meg érdekességeket a résztvevők, majd - Bótáné Batta Olga, a Bükki Vadászkürtösök vezetője révén – a kürtjeleket ismerhették meg. A visszaúton, Kemence-pataknál egy gímbika terítéket is láthattak, és a bikák jellegzetes bőgő hangját is hallhatták az utasok – számolt be Buday Péter, az Északerdő Zrt. Hegyközi Erdészeti Igazgatóságának vezetője.

Forrás: Északerdő Zrt.