Nyomtatás
Találatok: 1215
medve támadott a gyergyói-medencébenAz erdészek szerint a férfi akaratlanul az állat és a bocsok közé került, az anya pedig kölykeit féltve vált agresszívvé.
Súlyos állapotban szállítottak a marosvásárhelyi kórházba egy Hargita megyei juhászt, akire rátámadt egy medve a Gyergyói-medencében - írja a Krónika.

Az 58 éves vaslábi juhász a Gyergyói-medencében elterülő Heveder-legelőn legeltette juhait, amikor rátámadt a két bocsával arra járó nősténymedve. A férfit súlyos sérülésekkel szállították kórházba. Péter Szilárd, a Hargita megyei mentőszolgálat vezetője szerint a juhász fején és nyakán több harapásnyom, és az állat mancsától származó ütésnyom volt, továbbá gégefő-törést is szenvedett.

A férfit a gyergyószentmiklósi kórház sebészeti osztályára szállították, ám ott nem rendelkeztek megfelelő felszereléssel a gégefő-műtéthez, ezért a sérültet Marosvásárhelyre szállították a rohammentő-szolgálat (SMURD) helikopterével.Az orvosok szerint a juhász túl van az életveszélyen, de előfordulhat, hogy többé nem tud majd beszélni, mivel hangszálai is megsérültek. Az erdészek úgy vélekednek, hogy a juhász akaratlanul a nőstény és a bocsok közé került, az állat pedig kölykei védelmében vált agresszívvé.

Az utóbbi időszakban több medvetámadás történt Romániában. A Bucsecs-hegységben előbb két magyar állampolgárt, majd két francia turistát sebesített meg medve, Maros megyében pedig egy férfit a saját kukoricásában tépett szét egy megvadult állat.

Forrás: Heti Válasz