katrosának vadászterületKiss Attila és ifj. Rancz Sándor, a Katrosa Erdőtulajdonosok Egyesületének elnöke, illetve alelnöke Kézdivásárhelyen rövid sajtótájékoztatón ismertette a vadászati törvénnyel kapcsolatos legújabb fejleményeket.
Elmondásuk szerint a Hivatalos Közlönyben megjelent a Borbély László környezetvédelmi és erdészeti miniszter által aláírt 1221-es számú miniszteri rendelet, amely szabályozza a vadászterületek átadását licit nélkül azoknak a tulajdonosoknak, akiknek megvan az ötvenegy százalékuk.
Ez azt jelenti, hogy szeptemberben megjelölik a vadászterületeket, és azt, hogy mi szerint fog történni az átadás. A szaktárca október-novemberben fogadja az iratcsomókat azoktól, akik rendelkeznek az ötvenegy százalékkal, és igénylik az illető területet.
A Katrosa Erdőtulajdonosok Egyesülete Csernátontól Bereckig mintegy ötvenezer hektárral rendelkezik, ez 45—50 000 tulajdonost jelent, és öt kézdiszéki vadászterületet foglal magában.

Azt is elmondták, ígéretet kaptak Borbély minisztertől, hogy a Nemzeti Vadászati Tanács összetétele a magánterületek és közbirtokosságok képviselőjével kibővül. Erre még nem került sor, de bíznak Borbély László ígéreteiben, aki eddig is betartotta szavát, és hivatalában személyesen is fogadta a Katrosa Egyesület vezetőit.

Forrás: 3szék.ro