hurokkal próbálkozott az orvvadászKét rudabányai férfi több hurkot is kihelyezett a helyi erdőben, hogy őzeket fogjanak be, azok nem jöttek, de az erdész és a rendőrök igen.
Egy 56 éves rudabányai férfi napokkal ezelőtt a település közelében lévő erdőben nyolc hurkot rakott ki, hogy azokkal őzeket fogjon be. Mikor ismerősével kiment ellenőrizni a csapdákat, tetten érte őket egy erdész, aki értesítette a rendőrséget. Az orvvadászok elmondták, hogy szűkös anyagi helyzetük miatt szerették volna az állatokat tőrbe csalni.
A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság állatkínzás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást az 56 és 32 éves férfiakkal szemben.

Információs háttér:
Büntető Törvénykönyv – Állatkínzás: „(1) aki gerinces állatot indokolatlanul oly módon bántalmaz, vagy gerinces állattal szemben olyan bánásmódot alkalmaz, amely alkalmas arra, hogy annak maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza, állattartóként, háziasított emlősállatot vagy az ember környezetében tartott veszélyes állatot elűzi, elhagyja vagy kiteszi, vétséget követ el és két évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntethető.
(2) Az (1) bekezdés szerint büntetendő, aki a vadászatról szóló törvény által tiltott vadászati eszközzel vagy tiltott vadászati módon vadászik, illetőleg a halászatról szóló törvény által tiltott halfogási eszközzel vagy módon halászik vagy horgászik”.

Forrás: Police