tisztújítás a vadászati védegyletnélAz Országos Magyar Vadászati Védegylet 2010. december 3-án Lovasberényben tartotta tisztújító választmányi gyűlését.
Az elmúlt öt év munkájának értékelését követőn a küldöttek elfogadták az írásos beszámolókat, majd az alapszabály módosítása következett.
Az alapszabály jelentős módosításokon esett át – melyet a választmány a gondos előkészítésnek köszönhetően – viszonylag gyorsan megszavazott. A módosítások a szervezet „modernizálását”, rugalmasabb működését szolgálják.
A legfőbb napirend a tisztújító választás volt, melynek során elnököt, két alelnököt, ügyvezető elnököt, valamint felügyelő bizottságot kellett választani. Többes jelölés egyedül az alelnöki posztokra és a felügyelő bizottság tagjaira érkezett.
Az alelnöki tisztség végül csak a harmadik fordulóban dőlt el, miután a hatvantagú küldöttgyűlés kétharmados többségét az első fordulóban csak Dr. Jámbor László szerezte meg a jelöltek közül.

A választás végeredménye:

Elnök : Dr. Semjén Zsolt
Alelnökök: Dr. Jámbor László
Dr. Bodnár József
Ügyvezető elnök: Pechtol János

Felügyelő Bizottság
elnöke: Imre János

tagjai: Hrabovszki János
Tóth Béla
Dr. Szigethy Béla
Pászti Tibor

A választást követően az új elnök megnyugtató és bíztató székfoglaló beszédet tartott, melynek részletei a vadászlapokban olvashatók.

Forrás: OMVK