vadásznaptár a pilisbenPilis | A legnépszerűbb túraútvonalak közelében nem nagyon fognak lőni a vadászok, de elkerülhetetlen egy-egy szakasz lezárása.
Kész a naptár a Pilisi Parkerdő Zrt.-hez tartozó erdészetek területére szervezett téli vadászatok következő heti időpontjaival (is). A szakemberek szerint a téli – és a késő őszi – vaddisznó hajtóvadászatok, társas vadászatok a legalkalmasabbak a vadállomány túlszaporodásának megakadályozására.

Január végéig hetente tartanak vadászatokat, ezek előkészítését már hónapokkal ezelőtt elvégezték az erdészek. A szakemberek odafigyeltek arra, hogy a legnépszerűbb turistautakon a lehetőségek szerint ne zavarják nagyon a kirándulni vágyókat, de egy-egy út, terület hosszabb, rövidebb ideig tartó lezárása elkerülhetetlen.

A korlátozásokra az erdészetek munkatársai, illetve időszakosan kihelyezett táblák figyelmeztetnek. A tervezett vadászatok időpontjai az időjárástól függően változhatnak, naprakész információért célszerű telefonon érdeklődni az erdészetektől – munkanapokon reggel hét órától délután háromig.

Erdészetek, telefonszámok, vadászati napok:
Visegrádi Erdészet (26/598-080): január 11. és 22.
Pilismaróti Erdészet: (33/470-190): január 21–24.
Pilisszentkereszti Erdészet (26/347-528): január 13–14.

Forrás: Kemma