Nyomtatás
Találatok: 1579
törvénymódosító javaslatot nyújtottak beTörvény- és rendeletmódosító javaslatokat nyújtott be az Országos Magyar Vadászkamara és az Országos Magyar Vadászati Védegylet három minisztériumhoz és a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósághoz.
A beadványok, javaslatok célja, hogy a hatóságok minél előbb változtassanak az évek óta megoldatlan, ésszerűtlen, betarthatatlan rendelkezéseken.

A Vidékfejlesztési Minisztériumtól elsősorban a vadászható vadfajok idényének rendezését várják. A Belügyminisztériumnál a fegyvertartási szabályok módosításáért, az európai országok előírásainak átvételéért folyamodnak. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumnál pedig az orvvadászat elleni határozottabb fellépést, az orvvadászat büncselekménnyé nyilvánítását szeretné elérni a szakma. A köztestület és az érdekvédelmi szervezet a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóságot is megkereste, ettől a vadászlapokra és vadászboltokra is érvényesített, a fegyverreklámokra vonatkozó oktalan szabályozás megszüntetését várják.

Miután a vadászok és vadászati vezetők eddigi próbálkozásai nem hoztak eredményt, most - úgy tűnik - az újjászervezett közigazgatás illetékesei készek a kompromisszumra, így nagyobb az esély a kézzelfogható eredmények elérésére.

Forrás: Vadászlap