magántulajdonba kerül a vadászterületek feleAz Állami Erdészeti Hivatal elveszítheti a felügyelete alatt levő vadászterületek több, mint felét - adta hírül az Agerpress hírügynökség.

Valerian Solovastru, az Országos Erdőgazdálkodási Hivatal (Romsilva) igazgatója szerint az új vadásztörvény előírja, hogy azokban az esetekben, ahol a vadászterületek több mint fele magántulajdonban van, nem a Romsilva, hanem az adott terület kezelője lesz a földtulajdonos.

Az Állami Erdészeti Hivatal jelenleg 519 vadászterületet tart felügyelete és ellenőrzése alatt, ezekből a továbbiakban mindössze 350 marad a felügyelete alatt. A Romsilva vezetője szerint, mivel sok vadászterület magánkézbe kerül, ebből adódóan a vadászatból származó bevételek 2011-ben jelentős mértékben fognak csökkenni.

Az Erdészeti Hivatal statisztikai adatai szerint, Románia 2010-ben 307 tonna vadhúst exportált, a vadászatból pedig 3,3 millió euró bevétele volt. Így nem meglepő, hogy a Romsilvát nagy mértékben sújtotta az új vadásztörvény.

Forrás: Impulzus