Nyomtatás
Találatok: 1677
vadveszély, vadbalesetBékéscsaba és Gerla között egy segédmotoros elé ugrott ki egy őz, Orosházán pedig egy autós találta hirtelen szembe magát egy gidával.

Őz ugrott egy motoros elé pénteken délelőtt a 4239-es számú úton. A segédmotort vezető férfi Békéscsaba felől Gerla irányába tartott, amikor a 7-es kilométerszelvénytől 600 méterre Gerla irányába az útra ugrott a vad. A férfi már nem tudott megállni, elütötte az őzet, elesett és 8 napon belül gyógyuló könnyű sérülést szenvedett. Az állat nem pusztult el a helyszínen, az ütközés után elszaladt.

Féktávolságon belül szaladt egy őz egy autó elé pénteken késő délután Orosházán, a Földvári úton. Az autó vezetője az Aradi utca felől Pusztaföldvár irányába tartott, amikor neki balról, a Mező utca felől elé ugrott az állat. Az autós hiába fékezett, elütötte az őzgidát, a vad a helyszínen elpusztult. Az autó vezetője nem sérült meg, kocsijában viszont körülbelül 60 ezer forint értékű kár keletkezett. Az őzet az illetékes vadásztársaság munkatársa szállította el.

forrás: mno.hu