putyin megtiltotta a jegesmedvék vadászatátMegtiltotta Oroszország a jegesmedvék vadászatát idén, köszönhetően egy Vlagyimir Putyin orosz kormányfőhöz közelálló természetvédelmi szervezetnek.

Egy orosz-amerikai bizottság az elmúlt évben megegyezett arról, hogy az évente vadászható jegesmedvék számát országonként 29 egyedre korlátozzák.

Az állatvédelmi tevékenységeiről is ismert Putyin támogatásával létrejött Jegesmedveprogram képviselői viszont a héten bejelentették, Oroszország lemond a megengedett kvótáról is, és megtiltja az állatok kilövését.

Bár a jegesmedve az erősen veszélyeztetett állatok közé tartozik, orosz és egyesült államokbeli hatóságok szerint vadászatuk az Alaszkában és a távol-keleti Oroszországban élők számára létszükséglet.

A Jegesmedveprogram szerint az elmúlt időszakban évente mintegy száz jegesmedvét öltek meg Alaszkában.

"Az intézkedések biztosítják, hogy az Egyesült Államokban legalább hetven jegesmedvével kevesebbet öljenek meg, mint korábban. Orosz szakértők szerint ez sokat segít abban, hogy fennmaradjon, sőt meg is növekedjen e csodálatos sarkvidéki állatfaj állománya" - írta Putyin hivatalos honlapján a természetvédelmi csoport.

Forrás: MTI