Nyomtatás
Találatok: 1191
medve garázdálkodott pávánA saláta után a disznók következnek?
Az elmúlt napokban több rendben garázdálkodott Páván a medve: két gazdasághoz tört be, elhordta a ketrecbe zárt baromfikat és nyulakat, mi több, a salátát sem kímélte. A kárvallottak attól tartanak, hogy legközelebb a disznókkal is végez.

Bajka Attilának az udvarán még ott jártunkkor is szanaszét hevertek a széttépett szárnyasok maradványai: a múlt héten 14 tyúkot vitt el a medve a ketrecből. A vad a mancsaival lebontotta a pajta falát, és úgy rontott rá a majorságra. A kutya egész éjjel fogott, de nem tudtuk, hogy mit ugat – részletezte Bajka, aki ezek után a disznóól közelébe kötötte az ebet, attól tartva, nehogy újra lecsapjon a vad, mivel az a napokban visszatért és a salátát is megette.
A szomszédjánál, Szabó Lászlónál sem tétlenkedett a medve. Nála is az éj leple alatt verte szét a pajtát és végzett 10 nyúllal. Szabó szerint éjjel 11 és 3 óra közt jár ott a medve.

Demes Botond, Zabola község alpolgármestere és a kovásznai Sportvadász Egylet vezetője elmondta: a környéken tavaly is volt panasz a medvére, és feltehetőleg egy hároméves állatról van szó, amely a közeli erdőben tanyázik. Törvényes kereteken belül igyekszünk megoldani a gondot – szögezte le az elöljáró.

Forrás: Erdély.ma