Nyomtatás
Találatok: 912
kisvasútA szokottnál is több járatpárral, s gőzmozdonnyal közlekedett.
Csömödér – Teljes járműparkját bemutatta szombaton a csömödéri kisvasút napján az Állami Erdei Vasútüzem. Az utasok nemcsak megtekinthették a szalonkocsit és az Ábel nevű gőzmozdonyt, de útra is kelhettek velük.

A szokottnál is több járatpárral közlekedett szombaton a Lenti és Kistolmács közötti 32 kilométeres távon a csömödéri erdei kisvasút, mégis minden szerelvénynek volt utasa, hiszen évről évre egyre több turista érdeklődik iránta. Szombaton, a kisvasút napján – amelynek programjában többek közt működő vasútmodellek bemutatása, illetve a Lentiben található Göcsej kincsei: az erdő és a fa című tárlat megtekintése is szerepelt – helybéliek és távolabbról érkezettek egyaránt szívesen vették igénybe a szolgáltatásait. A nyári forróságnak köszönhetően a nyitott panorámakocsik iránt mutatkozott a legnagyobb érdeklődés, ahonnan a gyönyörű természeti környezetet is zavartalanul élvezhették az utasok. – Utaztunk már a kisvasúttal, ám eddig csak a dízel vontatású szerelvénnyel, a gőzössel még nem – mondta Németh István.

Az Ábel vontatta szerelvény Pákán halad keresztül.
– Szerettük volna ezt is kipróbálni, nagy élmény volt, hiszen gyermekkori emlékeket idézett fel. Én annak idején ültem olyan vonaton, amely Zalaegerszegről Budapestig közlekedett, s szintén gőzmozdony vontatta. Az erdei kisvasút turisztikai szerepe egyre jelentősebb a lenti–letenyei térségben. Ma már nemcsak utazással kapcsolatos szolgáltatásokat nyújt, de a közelmúltban átadott turistaszálló, illetve a csömödéri telephelyen kialakított fogadóépület révén az eddiginél sokkal komplexebb kínálattal várja a kirándulókat.

Forrás: Zalai Hírlap