Nyomtatás
Találatok: 1451
kórógyi vadászokHa a víkendeken szép az idő, a kórógyi vadásztársaság festői környezetben lévő vadászháza táján is nagy a sürgés-forgás.
Legutóbb például több új etetőt és itatót helyeztek el a vadászterületükön, valamint három új vadásza is lett a falunak.

Egész télen rendszeresen ellenőrizték az etetőket, etették a vadakat, vagyis a vadgazdálkodási terv minden pontját teljesítették. A rendszeres etetésnek és a gazdálkosának köszönhetően büszkén mondhatják, hogy nőtt a vadállományuk.
- Megvártuk, amíg learatták a gabonát, és a hét végén elhelyeztünk nyolc új, itatóval ellátott etetőt. Egyébként az általunk felügyelt területen háromszor több etető van, mint amennyit az előírások meghatároznak. Folyamatosan járjuk területünket, és amint valami hibát észlelünk, azonnal kijavítjuk. Szerencsére ilyen ritkán fordul elő, a vadászterületünkön lévő kilenc magasles is nagyon jó állapotban van. Ilyenkor a vadak könnyen jutnak élelemhez, így nekünk csak az ivóvizükről kell folyamatosan gondoskodnunk – mondja Gudinjacki Jolán, a vadásztársaság titkára, hozzátéve, hogy vadásztársaságuknak rendkívül aktív a tagsága, hamarosan pedig újabb három kollégával gyarapodnak.

Paprika Dániel, Kis Miodrag és Milković Denis nemrég tett sikeres vadászvizsgát, az ezt tanúsító oklevelet a hét végi önkéntes munka során adták át nekik. A szükséges engedélyek és a fegyver beszerzése után a társaság jövő évi közgyűlésén iktatják majd be őket, vadászni persze már a novemberi vadászidényben is tudnak.

Forrás: Új Magyar Képes Újság