Nyomtatás
Találatok: 1432
kóbor kutyákSepsiszentgyörgyön a városlakóknak, elöljáróknak és állatvédőknek egyaránt gondot okoz a kóbor kutyák folyamatosan növekvő tábora.
A kialakult helyzet súlyosságát az a közelmúltban történt felháborító eset is igazolja, melynek során fényes nappal támadtak védtelen gyermekekre a kiéhezett ebek, s csak a gondviselésnek köszönhető, hogy ebből nem származott tragédia.

Július 14-én 15 óra körül Nagy Bagoly Ilona és Árpád 7 éves kislánya és 10 éves kisfia bevásárolni indult a közeli üzletbe, de már nem értek oda, mert a tömbház mögött tanyázó falkából két egyed nekik rontott. A kislánynak sikerült elmenekülnie, viszont a testvérét több harapás is érte.

Történt mindez a város szívében, az 1918. December 1. sugárút mentén fekvő 15-ös tömbház mögött. Az első sokkból felocsúdó szülők a gyermek orvosi ellátása után az eset kapcsán azonnal az általuk illetékesnek ítélt szervekhez fordultak. Így derült ki, hogy a kóbor kutyák ügye nem tartozik az Állategészségügyi Igazgatóság hatáskörébe, az altatólövedékekkel rendelkező közösségi rendőrség pedig Sztakics Éva alpolgármester és Czimbalmos Csaba városmenedzser értesítése után sem intézkedett. Végül, több napos késéssel ugyan, de az állatmenhely munkatársai elvitték a vétkes kutyát, viszont a többi egyedet a helyszínen hagyták, mondván, hogy befogásukért ők egy fityinget sem kapnak.

Az érintettek nagy megrökönyödésére az agresszívvá vált falka továbbra is a környéken tartózkodik. Ezért fordultak lapunkhoz segítségért a támadás megismétlődésétől rettegő szülők.

Forrás: Erdély.ma