Nyomtatás
Találatok: 1353
grizzly marcangolt szét egy kirándulótSzétmarcangolt egy kirándulót egy grizzlymedve az alaszkai Denali Nemzeti Parkban.
A férfi legalább nyolc percig fotózta a medvét, mielőtt az megtámadta őt. Ez volt a nemzeti park történetében az első halálos medvetámadás.
A kiránduló, egy 49 éves férfi a kaliforniai San Diegóból érkezett Alaszkába. Egyedül túrázott a Toklat folyó mentén, amikor péntek délután 50 méterre megközelítette a medvét. A park szabályzata szerint legkevesebb 400 méter távolságot kell tartani az állattól.

A támadásról akkor értesültek a parkőrök, amikor túrázók rábukkantak a férfi hátizsákjára, és véres összetépett ruhadarabot és vérnyomokat találtak a folyó mentén. A megtalált felvételek szerint a medve a fűzfásban bóklászott, egyáltalán nem tűnt agresszívnak.
A parkőrök helikopterrel indultak az áldozat keresésére, és rátaláltak a medvére, amely áldozata maradványain ült mintegy 100-150 méterre a támadás helyétől. A támadás miatt egy parkőr lelőtte az állatot.
A Denali Nemzeti Park mintegy 400 kilométerre északra fekszik Anchorage városától, területe több mint 6 millió hektár, és számos vadállat, köztük medvék, farkasok otthona.

Forrás: MTI