Nyomtatás
Találatok: 1476
nyúlRöszke – Egy nyúl tetemét találták meg a rendőrök szerda éjszaka a röszkei vadásztársaság 67 éves titkárának terepjárójában.
A férfi elismerte, hogy ő lőtte ki a nyulat, amire most tilos vadászni. Azzal védekezett: összekeverte egy rókával.

Szerda éjszaka halőrök jelezték a rendőrség ügyeletének, hogy lövéseket hallottak Szentmihály és Röszke között, a gyálaréti Holt-Tisza Sárgás szakaszán. Úgy vélték, valaki engedély nélkül vadászik. A rendőrök azonnal a helyszínre mentek, ahol igazoltattak egy 67 éves szegedi férfit, majd átvizsgálták a járművét. Az autóban, a pótkerék helyén elrejtve egy mezei nyúl tetemét találták meg nejlonzsákban. A férfi elismerte, hogy ő lőtte ki a nyulat, de arra hivatkozott, hogy összekeverte egy rókával.

Szenti Szabolcs rendőrségi sajtószóvivő a delmagyar.hu-nak elmondta: a vadásztársaság úgy tájékoztatta a rendőrséget, hogy a férfi nem lőhette volna ki a nyulat, mivel nincs rá idény. A nyúl kilövésével 10 ezer forintos kárt okozott. Szenti Szabolcs tájékoztatása szerint a 67 éves férfi egy másik helyen engedély nélkül horgászott, ezért a horgászbotokat is lefoglalták a rendőrök. A férfit gyorsított szabálysértési eljárás és bíró elé állítás érdekében előállították a rendőrök. Megtudtuk: a 67 éves férfi a Röszkei Földtulajdonosok Vadásztársaságának titkára. A szervezet elnöke, Csonka Imre érdeklődésünkre elmondta: fegyelmi vizsgálatot indítottak a titkár ellen.

Forrás: Délmagyar