Nyomtatás
Találatok: 1362
vadászházat avattakVadászházat avatott az Alsónánai Nimród Vadásztársaság.

Dr. Berta Attila elnök elmondta, hogy összefogással, százhúsz segítőszándékú ember ezer órányi társadalmi munkájával újították fel a régi óvodaépületet, és adtak neki új funkciót. Építettek kukoricatározót, gépkocsiszínt, hűtőkamrát.

Kialakítottak egy konyhát és egy 40 személy számára alkalmas tanácstermet, amelyet most az egyik vadásztárs trófeái díszítenek. Hamarosan pedig elkészül a vendégfogadó rész is, így az épület turisztikai célokra is megfelelhet.

Az ünnepség vendégei voltak az Alsónána erdélyi testvértelepüléséről, Szotyorból érkezett delegáció tagjai, illetve olyan falubeliek is, akik néhány évtizede még óvodásként jártak az épületbe.

Kis Istvánné polgármester Kocsner Antallal, a megyei vadászkamara elnökével közösen vágta át az avató szalagot, dr. Király István, a szervezet titkára pedig pohárköszöntőt mondott az esten.

A program részeként egy szarvas, egy vaddisznó és három őz került terítékre a vadászház udvarán, és az Országos Magyar Vadászkamara Kürtegyüttese játszott a megjelenteknek.

Forrás: Teol