Nyomtatás
Találatok: 1596
nyúlteríték32 vadász tért ma zsákmánnyal haza Bácskossuthfalván. Az idénynyitó nyúlvadászat alkalmával az illetékesek számba vették az idei időjárás következményeit is.

Hajnalban indult a vadásztársaság az erdőbe. Hajdú Sándor patkós vadászatot rendelt el. A csapathoz ezúttal a Pannon RTV riportere és operatőre is csatlakozott. Hajdú Sándor, a Fácán Vadásztársaság vadászmestere elmondta: „A szárazság tette a dolgát. Idáig voltak felmérések, találgatások. A mostani állapot tükrözi azt, amitől féltünk, hogy sajnálatos módon csökkenőben van a nyúlállomány. Ezt mind a tavaszi szárazságnak tudjuk felírni.”

A bácskossuthfalvi vadászok kivételes figyelemmel kísérték végig a környék vadállományának állapotát a szárazság alatt. Az elmúlt időszakban arra törekedtek, hogy a vadak létszáma ne csökkenjen. Papp László, a bácskossuthfalvi Fácán Vadásztársaság tagja: „Az egész nyár folyamán a szárazság ideje alatt 50 itatót helyeztünk el a vadászterületen és azt a mi hivatásos vadászunk hetente fel is töltötte. A vadetetés is folyamatosan zajlik, úgyhogy jelen pillanatban is 6 őzetetőnk van. Úgy hereszénával etetjük őket, mint vegyes takarmánnyal és ebből kifolyólag úgy értékeljük, hogy mi sikeresen tudunk vadászni.”



A faluturizmus szempontjából kiemelt szerep jut a vadászatnak. A Rekreációs Központ megszűnése óta a turisták zöme vadászati célokkal érkezik a faluba. Szabó István, a vadásztársaság alelnöke: „Jelentős létszámban látogatnak bennünket Szlovákiából, Magyarországról. Ausztriából és Németországból is vannak vendégeink, bár nem olyan nagy létszámban. Horvátországból szintén jönnek, sőt hazai vendégeink is vannak, akiknek van egy ilyen üzleti vadászat, amit évek óta itt rendez egy partnerünk, tehát nem panaszkodhatunk.”

A vadászoknak a tapasztaltak alapján az idei évben 3-4 nyúlvadászattal kell megelégedniük. Ez a megszokottnak csupán a fele. A mi csapatunk most mindenesetre szerencsés volt, mert 32 nyulat lőttünk. Az állatokat a vadászok hazavitték.

Forrás: Pannon RTV