Nyomtatás
Találatok: 1175
vadászház avatásÜnnepélyes körülmények között, állandó vendégeik jelenlétében adták át a Csinger-völgyi Vadásztársaság új vadászházát.

Szerencsére egyre nagyobb vendégkörrel büszkélkedhet a Csinger-völgyi Vadásztársaság. Ez az örömteli dolog azonban gondokat is felvet: a vadászokat különféle szálláshelyeken kell elhelyezni, ami nem mindig zökkenőmentes. A vadász hajnalban kell, éjszaka fekszik, néha pedig sáros csizmával közlekedik – ezt nem mindig értik meg egy civil szálláshelyen. Ezért is döntöttek úgy a Csinger-völgyi Vadásztársaságnál, hogy saját beruházásban felépítenek egy vadászházat. Az ehhez szükséges telket még 2010-ben vásárolták, majd nekiláttak a 25 millió forint összértékű beruházás megvalósításához, tájékoztatott Katzer Zoltán vadásztársasági elnök.

A 10x12 négyzetméteres ház alépítményében kapott helyet a takarmánytároló, ahol 60 tonna terményt tudnak elhelyezni. A földszinten van a közösségi tér, egyéb kommunális helyiségekkel. A tetőtérben pedig négy vendégszobát alakítottak ki. Még kisebb munkák ugyan hátravannak, de az épület már használható. Az új vadászházat ünnepélyes körülmények között, tagtársak, vadászvendégek, a vadászkamara vezetőségének jelenlétében október 27-én avatták. Az épületet a katolikus és a református egyház papjai is felszentelték.

A vadásztársaságnak évek óta szoros kapcsolata van svájci vadászokkal, akik több éve visszatérő vendégeik. Az ő hathatós közreműködésük is kellett a beruházás megvalósításához. A svájci vendégek az avatás előtt pár napot itt töltöttek, ez idő alatt 16 nagyvadat (1 bikát, 5 disznót, 10 szarvas tarvadat) lőttek. A terítéket az avatás előtt mutatták be a vendégeknek.

Forrás: VMVK